Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Γυναίκες, το μέλλον της …αμπελουργίας

Το επάγγελμα του οινοποιού ελκύει όλο και περισσότερες γυναίκες στη Γερμανία. Παράλληλα, λιγοστεύουν οι επιχειρήσεις με αμιγώς οικογενειακό χαρακτήρα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 5:10 pm


Τουρκία: Μπούμεραγκ το πάγωμα εξαγωγών στο Ισραήλ;

Αιφνιδίασε τους Τούρκους εμπόρους η απόφαση Ερντογάν να παγώσει τις εξαγωγές προς το Ισραήλ. Τώρα φοβούνται επιπτώσεις στην τουρκική οικονομία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 2:44 pm


Η DW βραβεύει την Γιούλια Ναβάλναγια

Στη χήρα του Ρώσου αντιφρονούντος Αλεξέι Ναβάλνι απονέμεται φέτος το Βραβείo Ελευθερίας του Λόγου της DW. Η ίδια έχει δηλώσει ότι συνεχίζει το έργο του συζύγου της.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 12:12 pm


SPIEGEL: Υπουργικές κόντρες για τον προϋπολογισμό

Πολυάριθμα σχόλια και ρεπορτάζ για τις νέες ενδοκυβερνητικές κόντρες στο Βερολίνο, με αφορμή τις προτάσεις και ζυμώσεις για τον προϋπολογισμό του 2025.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 9:50 am


Αγώνας για μία ανεξάρτητη «Φωνή της Ουγγαρίας»

Aνεξάρτητη δημοσιογραφία; Δυσκολη υπόθεση στην Ουγγαρία του Όρμπαν. Μία συγκινητική μαρτυρία από τη Κορνέλια Κις, συνιδρύτρια της εφημερίδας Magyar Hang.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 9:28 pm


Οι Χούθι θέλουν να κυριαρχήσουν στην Υεμένη

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι επεκτείνουν, παράλληλα στις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, την κυριαρχία τους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 6:35 pm


Περικοπές στη Γερμανία και το 2025;

Μπορεί για την ώρα να επικρατεί νηνεμία στην κυβερνητική συμμαχία, όμως οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2025 μπορεί να βάλουν νέες φωτιές. Στο στόχαστρο επιδόματα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 5:01 pm


Δύσκολες εποχές για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης

Αυτολογοκρισία, non-papers, επιθέσεις κατά δημοσιογράφων: Μια ακτινογραφία της ελληνικής δημοσιογραφίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 8:58 pm


Γερμανία: Εντείνεται η σχολική βία

Διαλυμένα σχολεία, διαρκώς αυξανόμενη βία μεταξύ των μαθητών και εξουθενωμένοι εκπαιδευτικοί. Πόσο προβληματικό είναι το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα;

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 5:37 pm


Ο Άιρτον Σένα "ζει"!

30 χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του Σένα στην πίστα της Ίμολα. Αλλά η μνήμη του παραμένει ζωντανή. Θαυμαστές του από όλο τον κόσμο άφησαν λουλούδια στη στροφή της πίστας.

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 12:22 pm


Όχι στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες λένε οι μηχανόβιοι

Η ηλεκτροκίνηση δεν συγκινεί τους φίλους της μοτοσικλέτας. Κορυφαία μειονεκτήματα αυτονομία και αραιό δίκτυο φόρτισης. Δυνατό χαρτί η οδηγητική συμπεριφορά.

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 10:44 am


Έργα τέχνης στον κάλαθο των αχρήστων

«Αυτό ήταν τέχνη, τώρα δεν υπάρχει…» είναι ο τίτλος ενός διασκεδαστικού βιβλίου με περιπτώσεις έργων τέχνης που καταστράφηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο εργαζομένων.

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2024 | 12:15 pm


Γερμανία: Χιλιάδες καταγγελίες για παράνομη στάθμευση

Κάθε μήνα γίνονται χιλιάδες καταγγελίες σε ολόκληρη τη Γερμανία για οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα, θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς και ποδηλάτες.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 9:22 am







Φιλικοί ιστότοποι: